Spojeni Foglarem – Pozvánka na výstavu.

Spojeni Foglarem – Pozvánka na výstavu.

Vážení a milí přátelé, příznivci díla Jaroslava Foglara,
dovolte mi, abych Vás touto cestou pozval na dvě zajímavé foglarovské akce, které se uskuteční v nadcházejících dnech v Praze.

V sobotu 13. května 2017 se koná na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze (Pacovská 350/4, aula H109) od 9:30 celodenní konference s názvem Fenomén Foglar z hlediska vědy o náboženství. Vstup je volný.

Za pořádáním konference stojí člen SPJF, docent Pavel Hošek a osobně mám za to, že vzhledem ke kvalitnímu obsazení přednášejících půjde o velmi zajímavou a podnětnou akci.

Již ve čtvrtek 11. května se od 16:00 hodin uskuteční na knižní veletrhu v Praze (Výstaviště Praha Holešovise) vernisáž výstavy Spojeni Foglarem, která byla poprvé instalována v listopadu 2016 na Pedagogické fakultě v Brně a Svět knihy je jejím druhým zastavením. Instalována zde bude až do neděle 14. května. Jedná se o dobrou příležitost, jak shlédnout výstavu tzv. foglarovských ilustrátorů také v našem hlavním městě.

Osobně se plánuji zúčastnit jak sobotní konference, tak shlédnu i instalaci výstavy v rámci návštěvy knižního veletrhu a budu moc rád, když se tam s Vámi uvidím a věřím, že bude čas prohodit i pár slov.

Vojta Hanuš,

předseda Sdružení přátel Jaroslava Foglara

P S: Pozvánky na obě akce přikládám.

vystava konference

Ladies and gentlemen, supporters of the work of Jaroslav Foglar,

Allow me to invite you on this way to two interesting Foglar events that will take place in the coming days in Prague.

On Saturday, May 13, 2017, at 9:30, a full-day conference called Foglar Fenomen from the point of view of the science of religion takes place at the Hussite Theological Faculty of Charles University in Prague (Pacovská 350/4, aula H109). The entrance is free.

The organizer of the conference is a member of SPJF, Associate Professor Pavel Hošek and personally I think that due to the high quality of the lecturers will be very interesting and stimulating action.

On Thursday, May 11th, the opening of the exhibition, Combined Fogler, which was first installed in November 2016 at the Faculty of Education in Brno and the World Book is the second stop, will take place at the Prague Trade Fair in Prague (Prague Holešovis Exhibition Center). Installed here until Sunday, May 14. This is a good opportunity to see an exhibition of so-called Foglar illustrators also in our capital.

Personally, I plan to take part in the Saturday conference, and I will see the installation of the exhibition as part of the book fair and I will be glad to see you there, and I believe it will take a few more words.

Vojta Hanuš,

Chairman of the Jaroslav Foglar Association of Friends

P S: I invite you to invite both events.

Napsat komentář