Dnešní menu – Špízy. / Today’s menu – Skewers

Dnešní menu – Špízy. / Today’s menu – Skewers

2.6.2023

Dnešní menu – Špízy 
Je slunečný den a my pokračujeme v odborce Vaření. Dnešním úkolem je vytvořit Špízy. A tak po rychlém příchodu na odval šachty Prokop, se dáváme do díla. Samozřejmě jsme se napřed seznámili s tím, jak se to vlastně tvoří. Pak už bylo vše jasné a za chvilku mněl každý z nás aspoň pět Špízů na špejli.
Než se krmě upekla na roštu, vyhodnotil se měsíc Květen a odměny se dostali skoro na každého.
I nastal ten vytoužený čas rozbalit alobal a ještě horký Špíz se pokusit sníst. Byli fakt opravdu vynikající.
Skoro na konci schůzky hrajeme Lachtany, posloucháme dvě slova z písma a snažíme se utéct našim vedoucím ke škole, prostě jsme trochu zazlobili.
Příští týden, budeme opět vařit, ale nějakou sladkost.

Today’s menu – Skewers

It’s a sunny day and we continue with the Cooking specialist. Today’s task is to create Skewers. And so, after a quick arrival at the Prokop shaft dump, we get to work. Of course, we first familiarized ourselves with how it is actually made. Then everything was clear and in no time each of us had at least five Skewers on a stick.
Before the fodder was baked on the grate, the month of May was evaluated and the rewards went to almost everyone.
And the longed-for time came to unwrap the foil and try to eat the still-hot Spíz. They were really really excellent.
Almost at the end of the meeting, we play Sea Lions, listen to two words from the scriptures and try to run away from our leaders to the school, we just got a little angry.
Next week, we will cook again, but some sweetness.